top of page

Ontbijtje

Ik wandel vaak 's ochtends vroeg. Als de zon nog maar net op is trek ik de wandelschoenen aan en ga eropuit. Ik struunn, vaak juist de stad uit want ik woon vlakbij bij de rand van de stad, aan de noordkant.

Onder het spoor door bij het Noorderstation richting Zernike complex. Dit keer loop ik via Selwerd, de stad uit naar het Van Starkenborghkanaal. Ik volg het kanaal dan een stuk in Westelijke richting om dan op een prachtig laantje weer terug te keren naar de stad. De Paddepoelsterweg, mooie naam. Het is er nu niet zo druk met fietsen omdat de Paddepoelsterbrug kapot is gevaren en het nog maar de vraag is of er een nieuwe komt.

In een weiland aan de linkerkant, vlak bij de laan naar het klooster zag ik deze ochtend maar liefst 12 Blauwe Reigers staan. Zoveel had ik er nog nooit bij elkaar gezien Ze stonden in een weiland dat lekker vol met water stond, zoals het hoort begin maart. En ze stonden daar te ontbijten. Dat kan niet anders. Maar waarom daar? En met zoveel? Dat had er natuurlijk mee te maken dat dit weiland gewoon een prima hoog waterpijl heeft en dus lekker drassig is. Veel ontwakend klein spul voor de reigers. Maar er was nog een reden.

Vlak daarbij nestelen ze altijd aan de rand van de begraafplaats Selwerderhof . Het was begin maart dus nog geen nest te zien en de oude waren er uit gewaaid. Dat gebeurt eigenlijk elk jaar met deze nesten. Het zijn slordige bouwers.

Dus die reigers waren eigenlijk een soort bouwvakkers die voor het grote werk eerst even goed gingen bunkeren.

de reigers, genomen met mijn  telefoon van afstand omdat ik ze niet wilde verjagen

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page