DSC08998.jpg
DSC08998.jpg

De ScholtenTocht Special

Veel Groningers kennen de W.A. Scholtenstraat en kennen het Scholtenhuis dat op de Grote Markt heeft gestaan. Maar wie was W.A. Scholten, en hoe zit dat met zijn zoon, Jan Evert? Vader en zoon, twee bijzondere ondernemers die in tijdsbestek van ongeveer 100 jaar een geweldig imperium hebben opgebouwd. Willem Albert werd 200 jaar geleden, in 1819,  geboren en wordt beschouwd als 's werelds eerste landbouw-industrieel. Hij stichtte zo'n 24 fabrieken, in binnen- en buitenland (tot in de Oekraïne). Jan Evert bouwde het imperium nog verder uit. 
Via een mooie fietstocht door de Stad Groningen en de directe omgeving, langs een twintigtal objecten, maken we een ontdekkingsreis door de levens van Vader en Zoon Scholten en leren we deze twee markante Groningers kennen. 

Een fietstocht van ongeveer 25 kilometer in 4 á 5 uur. De tocht begint bij de W.A. Scholtenstraat nummer 1. We fietsen de tocht op aanvraag vanaf een groepsgrootte van 4 personen. Interesse? Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden! Kosten van deze fietstocht zijn € 25,00 p.p.

klik hier