top of page

Fiets


Helden zijn het.

Sinds kort staan ze er elke zaterdag. Altijd met twee of meer. Goed herkenbaar met hun gele T-shirts. Altijd even opgewekt, met een vrolijke lach op hun gezicht weten ze de kop van de Vismarkt fietsvrij te houden.

Je kan beter zeggen dat ze het gestalde fietsmonster een beetje in bedwang houden. Zodat er op dit heel drukke punt nog mensen kunnen lopen en fietsen. Voetgangers en fietsers krioelen daar door elkaar en het gaat bijna nooit fout. Ongelofelijk.

En dat komt omdat de fietsstewards, want zo heten ze, de doorgang vrij houden van gestalde fietsen. En dat doen ze zo hoffelijk, dat je gewoon je fiets daar niet neer zet. Je laat het wel uit je hoofd.

Laatst zag ik ze aan het werk. Een dame van middelbare leeftijd wilde haar fiets aan een hek zetten dat daar stond vanwege de kermis. Het was maar voor een half uurtje?! Ze liep door nadat de ideale schoonzoon haar keurig had uitgelegd waarom niet.

Ach fietsers, het zijn net automobilisten. Het liefst zetten ze de fiets in de winkel waar ze moeten zijn. Maar dat kan niet op zaterdag. Want dan staan de helden in het geel er. En de mannen wisten mij te vertellen dat het ook best aardig verdient.

Veel beter dan in de horeca.

Proost mannen

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page