Gezichten van de Bevrijding

April 13, 2020

 

 

De mannen van Struun'n hebben weer een prachtig idee: In de periode van 13 tot en met 16 april - het is dan precies 75 geleden dat de Stad Groningen werd bevrijd - een fiets en wandeltocht organiseren langs diverse plekken in de Stad waar 'de Slag om Groningen' nog zichtbaar is. En we hangen de tocht dan op aan verschillende belangrijke 'spelers' van die slag: dappere stadjes, onverschrokken Canadese soldaten, toevallige slachtoffers en Duitse bezetters.

 

Een mooi idee, maar helaas, daar kwam het COVID-19 virus tussen. 

 

Het virus zal ooit wel weer enigszins onder controle gebracht kunnen worden, en we zullen die tocht dus zeker nog wel met geïnteresseerden gaan fietsen en/of wandelen. Maar het is NU precies 75 jaar geleden! 

Daarom nemen we u in de komende periode alvast mee in een digitaal voorproefje van de tocht! Samen met Nick Landman van TOFTV hebben we de tocht vervat in een aantal filmpjes die we vanaf vandaag, deze voor de Stad Groningen zo belangrijke datum, op onze site zetten! Kijkt u mee? Veel plezier ermee.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Wij zijn er helemaal klaar voor!

September 13, 2019

1/1
Please reload

Recente berichten

September 16, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Struunn
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon