Ontbijtje

March 5, 2019

 

Ik wandel vaak 's ochtends vroeg. Als de zon nog maar net op is trek ik de wandelschoenen aan en ga eropuit. Ik struunn, vaak juist de stad uit want ik woon vlakbij bij de rand van de stad, aan de noordkant.

Onder het spoor door bij het Noorderstation richting Zernike complex. Dit keer loop ik via Selwerd, de stad uit naar het Van Starkenborghkanaal. Ik volg het kanaal dan een stuk in Westelijke richting om  dan op een prachtig laantje weer terug te keren naar de stad. De Paddepoelsterweg, mooie naam. Het is er nu niet zo druk met fietsen omdat de Paddepoelsterbrug kapot is gevaren en het nog maar de vraag is of er een nieuwe komt.

 

 In een weiland aan de linkerkant, vlak bij de laan naar het klooster zag ik deze ochtend maar liefst 12  Blauwe Reigers staan. Zoveel had ik er nog nooit bij elkaar gezien Ze stonden in een weiland dat lekker vol met water stond, zoals het hoort begin maart. En ze stonden  daar te ontbijten. Dat kan niet anders. Maar waarom daar? En met zoveel? Dat had er natuurlijk mee te maken dat dit weiland gewoon een prima hoog waterpijl heeft en dus lekker drassig is. Veel ontwakend klein spul voor de reigers. Maar er was nog een reden.

Vlak daarbij nestelen ze altijd aan de rand van de begraafplaats Selwerderhof . Het was begin maart dus nog geen nest te zien en de oude waren er uit gewaaid. Dat gebeurt eigenlijk elk jaar met deze nesten. Het zijn slordige bouwers.

Dus die reigers waren eigenlijk een soort bouwvakkers die voor het grote werk eerst even goed gingen bunkeren.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Wij zijn er helemaal klaar voor!

September 13, 2019

1/1
Please reload

Recente berichten

September 16, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Struunn
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon