top of page

Al 68 jaar draag ik de vis


De Kijk in 't Jatboog (of Jatpijp) die voorheen op deze plaats lag, werd in 1856 vervangen door een brug. In 1941 werd besloten de brug te vervangen door een vaste brug. Willem Valk kreeg opdracht beeldhouwwerken ter versiering te maken. Hij maakte manshoge sculpturen van een visvrouw, korendrager, koopvrouw en scheepsbouwer. Door de oorlogsjaren werd pas in 1949 met de bouw van de brug begonnen. In 1951 werden de beelden op de nieuwe brug geplaatst. en op de foto op onze Facebook pagina zien we dus de visvrouw. En dit is de scheepsbouwer of toch de korendrager? Loop mee met Struunn en je komt erachter

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page