Al 68 jaar draag ik de vis

February 8, 2019

 

De Kijk in 't Jatboog (of Jatpijp) die voorheen op deze plaats lag, werd in 1856 vervangen door een brug. In 1941 werd besloten de brug te vervangen door een vaste brug. Willem Valk kreeg opdracht beeldhouwwerken ter versiering te maken. Hij maakte manshoge sculpturen van een visvrouw, korendrager, koopvrouw en scheepsbouwer. Door de oorlogsjaren werd pas in 1949 met de bouw van de brug begonnen. In 1951 werden de beelden op de nieuwe brug geplaatst. en op de foto op onze Facebook pagina zien we dus de visvrouw. En dit is de scheepsbouwer of toch de korendrager? Loop mee met Struunn en je komt erachter

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Wij zijn er helemaal klaar voor!

September 13, 2019

1/1
Please reload

Recente berichten

September 16, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Struunn
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon